Brexit

De Brexit

In de zomer van 2016 werd de wereld verrast met het feit dat 51% van de Engelse stemmers in een referendum gekozen had om de Europese Unie te verlaten.

In het voorjaar van 2017 heeft de Engelse regering bij de EU aangegeven uit de unie te willen stappen. De Britten hebben hiervoor twee jaar de tijd gekregen om een overeenkomst met de EU af te sluiten .

Brexit was een feit, althans, we hadden nog twee jaar de tijd om ons voor te bereiden. Twee jaar werd bijna vier jaar en uiteindelijk na vele onderhandelingen is dan per 01-01-2021 de Brexit een feit.

Voor ons en onze opdrachtgevers betekende dit de afgelopen jaren veel onzekerheid.

Hoe nu verder?

Duidelijk was dat eenieder zich moest voorbereiden, maar waarop? Een harde Brexit waarbij douane afhandelingen van toepassing zou zijn met importtarieven? Of kwam er een ‘zachtere’ Brexit met akkoorden, uitzonderingen en minder strenge regels?

Ondanks deze onzekerheden heeft Melkweg|Fritom op tijd geanticipeerd door de inzet van een eigen ‘Brexit-team’. Dit team heeft de ontwikkelingen op de voet gevolgd en waar mogelijk voorbereidingen getroffen. De dag voor Kerst is er een vrijhandelsdeal afgesproken zodat er geen importheffingen komen. Echter, ondanks deze deal, is het vrije verkeer van goederen zoals we dat in de Europese Unie kennen niet meer van toepassing.

Melkweg|Fritom goes a step further in Your Bulk Liquid Transport

Import & Export Activiteiten

Om onze klanten zo goed als mogelijk te kunnen ontzorgen en assisteren heeft Melkweg|Fritom geïnvesteerd in een eigen douaneafdeling. Door het in huis hebben van douane expertise kunnen wij:

  • Uw export-zendingen voorzien van de juiste exportdocumenten.
  • Aanmeldingen van de ladingen in de diverse haven exportsystemen en in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren.
  • Uw importafhandelingen organiseren.

Het ‘Brexit spook’ met enorme files voor Calais is bij ons niet van toepassing, daar wij gebruik maken van meerdere ferryoversteken naar verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk.

Door een uitgekiende planning en onze eigen in-house douane expertise hebben wij vanaf het begin af aan bewezen dat just-in-time aanleveringen (ook met Brexit) in het Verenigd Koninkrijk nog steeds mogelijk zijn.

BREXIT Douane Melkweg Fritom
Brexit Transport (2)
Ierland Melkweg

Producten met een dierlijke oorsprong

Voor producten met een dierlijke oorsprong gelden nu aanvullende, strengere eisen. Denk hierbij aan zuivelproducten en dierlijke vetten.

Zo moet er nu voor ieder dergelijk transport een aantal cruciale en arbeidsintensieve processen met exportvergunningen, gezondheidscertificaten, veterinaire-onderzoeken en controles worden geregeld en uitgevoerd.

Dit is een intensief proces met ingewikkelde procedures waarbij specialisme van groot belang is. Wanneer een van deze processen niet of foutief wordt afgehandeld, zal dit resulteren in vertragingen, extra kosten of in het ergste geval zelfs afkeuringen van het product.

Veterinaire Producten Transport Melkweg Fritom

Door onze eigen in-house expertise zijn wij van Melkweg|Fritom niet alleen uw specialist als het gaat om het verzorgen van transporten, maar ook voor de juiste afhandeling met betrekking tot douane- en veterinaire diensten bent u bij ons op het juiste adres!

 

Profiteer ook van

  • Ons Europese specialisme in vloeibare producten
  • Een uitgebreid en duurzaam netwerk
  • De inzet van een gespecialiseerd team
  • Efficiënte douane afhandeling
  • Logistieke optimalisatie en ontzorging
  • Veiligheid en gegarandeerde kwaliteit
  • State-of-the-art communicatie
Brexit Melkwegfritom Bidon Fritom(1)

Brexit Whitepaper

Voorbereid zaken doen in een voortdurende en veel veranderde Brexit.
Antwoord op uw vragen rondom Brexit? Wij vertellen het u graag!

 

Download hier de Brexit Whitepaper

BREXIT WHITEPAPER

Meer informatie over Brexit zaken via Melkweg|Fritom?

Anjess (1)

Anjess Dijksma
Sales Manager

Foto Willem 2

Willem Doorenbos
Sales Manager