Safety stock

(Tijdelijke) opslag

Wanneer je afhankelijk bent van de aanvoer van grondstoffen wil je natuurlijk niet dat je onverhoopt zonder komt te zitten. Verstoringen in deze aanvoer kunnen grote implicaties met zich meebrengen zoals stilstand van productielijnen of zelfs hele fabrieken. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot grote financiële gevolgen.

Om dit te voorkomen kan er gebruik gemaakt worden van (tijdelijke) opslag van deze grondstoffen; een zogeheten ‘Safety stock’. Zo kan men kiezen voor het installeren van opslagtanks/silo’s, maar dat vergt vaak grote investeringen. Een goedkoper alternatief is het inzetten van tankcontainers welke fungeren als flexibele opslag.

 

 

Europoort
Vloeibaar Vervoer Engeland

Flexibel depot

Melkweg|Fritom heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van dergelijke opslagmogelijkheden. Door extra containers voor te laden kunnen wij onze opdrachtgevers voorzien van een flexibel depot waaruit zij product kunnen afroepen. Op deze manier hoeven zij geen dure investeringen te maken, maar zijn zij wel altijd zeker van tijdige leveringen van hun grondstoffen.

 

 

Voor elk vraagstuk een passende opslagmogelijkheid

Elke situatie is anders en hier zijn we ons goed van bewust. Zo zijn bijvoorbeeld het verbruik en het type product belangrijk om te bepalen hoeveel tanks op voorraad moeten zijn. Verder is de mate waarin verstoringen op het traject van het laadadres tot aan het losadres plaats kunnen vinden van belang. Een route waarbij grote afstanden worden afgelegd per trein of schip kunnen sneller belemmering kan ontstaan dan wanneer er enkel per vrachtwagen vervoerd wordt. Denk hierbij aan weersinvloeden, strandingen, storingen en stakingen.

Doordat wij gebruik maken van verschillende havens, depots en partners kunnen wij voor elk vraagstuk passende opslagmogelijkheden aanbieden.

IMG 20230927 WA0000

De voordelen van een 'safety stock' :

  • Onzekerheden opvangen
  • Voorraadtekorten voorkomen
  • Gevolgen van onderbrekingen in de bevoorrading tot een minimum beperken
  • Onnauwkeurigheden in prognoses compenseren
  • Rush orders beperken
  • Efficiëntie verhogen
  • Just-in-Time Delivery