Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Melkweg|Fritom vinden we aandacht voor het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving erg belangrijk. Niet voor niets staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) al jaren hoog op de agenda. Dit MVO-beleid is een vast onderdeel van de bedrijfsstrategie, zodat we voortdurend bewust blijven.

Duurzaam op de weg en op kantoor

We maken als logistieke dienstverlener uiteraard veel kilometers. Met intermodale oplossingen proberen we dit zo duurzaam mogelijk te doen. Vaak wordt de grootste afstand duurzaam afgelegd per trein of schip en maken we alleen voor het voor- en natransport van de tankcontainers gebruik van wegvervoer. Het certificaat ‘Duurzaam op de weg’ is een externe waardering van onze stappen naar een duurzamere wereld. Onze bandenservice wordt uitgevoerd op basis van speciale criteria en hierdoor kunnen we onze CO2 uitstoot verder reduceren.

Voor ons energie-neutrale kantoorpand met garage en wasstraat is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Op het dak prijken zonnepanelen en het regenwater dat we opvangen wordt gebruikt voor het schoonmaken van het materieel en het doorspoelen van de toiletten. Zelfs het fietsenhok is ‘groen’: deze is gemaakt van een gerecyclede tankcontainer.

Lokale betrokkenheid

Met verschillende activiteiten willen we een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Daarom supporten wij lokale initiatieven. Een voorbeeld: eerder steunden wij onder andere Stichting Team Wybe en de Stichting Noordzeeziekte. Daarnaast sponsoren we de lokale skeelerbaan, voetbalclub en de Voedselbank.

Goed werkgeverschap

Melkweg|Fritom wil graag een goede en sociale werkgever zijn. Je bereikt mooie dingen immers alleen als je ze samen doet. Een highlight was bijvoorbeeld een antislipcursus en rijvaardigheidstraining. Want veilig naar je werk en weer veilig naar huis vinden we enorm belangrijk.