Ons verhaal

We zijn ooit begonnen met 1 rijdende melkontvangst voor 6 veehouders. Nu is Melkweg|Fritom uitgegroeid tot logistiek dienstverlener met intermodaal en internationaal transport met ruim 600 tankcontainers.

 

Late jaren 60: De start met melk ophalen

Eind jaren zestig vonden de families Doorenbos, Veenstra en Wiersma elkaar toen een plaatselijke fabriek in Bolsward vroeg te investeren in een rijdende melkontvangst (RMO). Inmiddels halen we met ons RMO transport 365 dagen per jaar, 3.700 ton rauwe melk per dag op bij 1.300 veehouders voor FrieslandCampina.

FRITOM 024 Oprichters
Mmc 1997

1989: Melkweg intermodaal tankvervoer

In 1989 is de onderneming Melkweg Muller Combinatie opgericht welke zich specialiseerde in intermodaal tankvervoer van food met tankcontainers. Vanaf 2006 wordt de naam veranderd in Melkweg|Fritom en is het intermodaal tankvervoer samengegaan met de rijdende melkontvangst in 1 bedrijf. Vanuit Bolsward organiseren we nu het transport van food, feed en technische producten over weg, water en rails. 

 

 

1998: Fritom

In 1998 gaan de familiebedrijven Doorenbos, Wiersma en Veenstra over naar de Fritom Group, waar Melkweg onderdeel van is. Vanaf 1998 bestaat de Fritom Group uit 12 logistieke bedrijven. Vandaag de dag is Fritom een groep van zes logistieke bedrijven met negen vestigingen: elk met hun eigen identiteit en specialisme. Het zijn zelfstandig opererende bedrijven, die waar nodig samenwerken op het gebied van kennis en organisatie waardoor er voor elke logistieke uitdaging de beste oplossing kan worden geboden.

Fritomgroup Met Landkaart 2024
Einstein 4

2000: Innovatie

We zijn koploper op het gebied van innovatie. In het jaar 2000 en schaft Melkweg|Fritom roestvrijstalen containers aan die voldoen aan de ISO 22000-normeringen. Daarnaast doen we uitgebreide investeringen in slimme datacommunicatie die verloopt via mobiele boordcomputers voor het gecombineerde transport via weg, rail en schip door heel Europa. Er wordt altijd slim omgegaan met kosten en duurzaamheid: de combinatie tussen weg, rail en schip is goedkoper voor de klant en minder belastend voor het milieu.

DJI 0008

2017: Energie-neutraal pand

We krijgen in 2017 een nieuw, modern en volledig duurzaam pand met garage en wasstraat. Op het dak prijken zonnepanelen en het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het schoonmaken van het materieel en het doorspoelen van de toiletten. Zelfs het fietsenhok is ‘groen’: deze is gemaakt van een gerecyclede tankcontainer.

Nu: Dé logistieke dienstverlener in vloeibare producten

We halen 365 dagen per jaar, 3.700 ton melk per dag op bij 1300 veehouders met 75 chauffeurs en 21 wagens. De wagens zijn uitgerust met een pomp die 1.5 kuub melk per minuut opslurpt. Voor het intermodaal transport hebben we ruim 600 eigen tankcontainers tot onze beschikking. De ruim 100 medewerkers van ons familiebedrijf werken samen aan de beste logistieke oplossing voor de klant. De gezamenlijke omzet van de Fritom Liquid Logistics is 35% van totale omzet van Fritom Group.

Werken bij Melkweg|Fritom

Krijg de voordelen van werken bij een Fries familiebedrijf in Bolsward waar werkplezier, betrokkenheid en persoonlijke groei belangrijk zijn. We vinden het belangrijk dat je je verbonden voelt met onze organisatie en het werk dat je doet. Bekijk onze werken bij website om verhalen van onze werknemers te lezen, de evenementen die worden georganiseerd worden te bekijken of om jouw droombaan te vinden! 

Fritom Bidon 14