Transport Engeland

‘IN & UIT’ geeft beweging aan. Voor een aantal jaren, was de belangrijkste vraag in onze gedachten: zal het Verenigd Koninkrijk IN de Europese Unie blijven, of stappen ze de EU UIT? Nu Brexit een feit is, weten we het antwoord op de vraag en worden we geconfronteerd met de consequenties. Sinds 1 januari zijn er verscheidene nieuwe procedures en administratieve activiteiten geïntroduceerd om goederen IN of UIT het Verenigd Koninkrijk te verzenden. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw vloeibare goederenvervoer naar het Verenigd Koninkrijk? Met ons wagenpark van meer dan 600 tank containers transporteren wij vloeibare producten, diervoeding (GMP), en technische producten in bulk.

Intermodaal transport Verenigd Koninkrijk

Melkweg|Fritom is al sinds het begin actief in het vervoer van vloeibare levensmiddelen door middel van intermodaal transport. Met een wagenpark dat bestaat uit meer dan 600 eigen ISO tankcontainers maken wij gebruik van alle mogelijke transportmiddelen zoals de weg, het spoor, binnenvaartschepen, en de zee om uw vloeibare levensmiddelen van en naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland te vervoeren.

Voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn ISO-tankcontainers zeer kosteneffectief. Deze containers worden zonder begeleiding op de ferry die het Kanaal oversteekt gezet, waardoor chauffeurskosten worden beperkt. Deze tankcontainers worden vervolgens opgehaald door onze lokale onderaannemers voor het lossen, schoonmaken, en laden van tankcontainers in het Verenigd Koninkrijk.

 

Producten

Aparte ISO tankcontainers worden gebruikt om verschillende soorten producten te vervoeren, zoals Voedsel (HACCP), Voeding (GMP+), en farmaceutische en technische (Cat. 3) vloeibare producten. Natuurlijk volgen wij hierbij de internationale wetten, regulaties, en instructies met betrekking tot voedselveiligheid (NVWA).

 

 

Intermodal Transport UK
Transport Engeland (3)

Verplichte inspectie (NVWA)

Wanneer goederen van dierlijke oorsprong worden geïmporteerd, moeten deze bij aankomst in de Europese Unie een veterinaire keuring ondergaan. Melkweg|Fritom heeft een sterke positie in het vervoer van vloeibare zuivelproducten en andere aanverwante goederen. Bij aankomst is een keuring bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verplicht. Wij van Melkweg|Fritom hebben in overleg met de NVWA een procedure ontwikkeld waarbij de administratieve afhandeling zoveel mogelijk wordt voorbereid. Dit resulteert in een snelle doorstroming met minimale vertraging en gegarandeerde administratie.

 

Douaneverklaring

Als gevolg van Brexit heeft Melkweg|Fritom een eigen afdeling opgezet voor de inklaring van goederen die het verenigd Koninkrijk in en uit gaan. Elke zending wordt persoonlijk begeleid. Dit resulteert in een grondige administratie van import- en exportactiviteiten. Dit ontzorgt onze klanten zo veel mogelijk en zorgt ervoor dat de grens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk geen barrière wordt.

Transport van of naar het Verenigd Koninkrijk? Melkweg|Fritom

Internationaal tanktransport gaat over grenzen. Bij Melkweg|Fritom beschikken wij over een betrouwbaar netwerk van lokale onderaannemers en wij gebruiken de meest efficiënte spoor-, shortsea-, en ferryverbindingen. Veel intermodale spoorwegen zijn verbonden met de haven van Rotterdam, en vanuit hier verbinden veerdiensten dit netwerk verder met Londen, Hull, en Newcastle. Onze jarenlange samenwerking en groeiend aantal verschepingen hebben ervoor gezorgd dat Melkweg|Fritom een zekere status heeft verworven onder diverse ferrydiensten, waar onze klanten van kunnen profiteren!

De kracht van Melkweg|Fritom ligt in persoonlijke zorg en betrokkenheid bij elke lading. Onze directe communicatie garandeert een vloeiend logistiek proces zodat uw ladingen snel ‘IN & UIT’ onze ISO-tankcontainers vliegen. Dit kunnen wij garanderen omdat Melkweg|Fritom meerdere containerdepots heeft in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland. Deze depots hebben altijd lege tankcontainers op voorraad. De in deze depots opgeslagen capaciteit kan eenvoudig ter beschikking worden gesteld, zodat uw zending snel geladen kan worden.

Wilt u kennismaken met ons bulkvloeistof transport van of naar het Verenigd Koninkrijk? Neem dan contact op met onze sales manager voor de regio UK/Ierland.

 

 

 

Interesse in bulkvloeistof transport van of naar het Verenigd Koninkrijk via Melkweg|Fritom?

 

 

Anjess (1)

Anjess Dijksma
Sales Manager

Foto Willem 2

Willem Doorenbos
Sales Manager