Vloeibaar transport naar het Verenigd Koninkrijk? Geen probleem, wij leiden u de weg!

Sinds 1 januari 2021 is het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk veranderd.

31 december 2021

Melkwegfritom UK Brexit

Vloeibaar transport naar het Verenigd Koninkrijk? Geen probleem, wij leiden u de weg!

Sinds 1 januari 2021 is het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk veranderd.
De Brexit, een nieuwe uitdaging waar wij ons in 2020 al mee bezighielden in de voorbereidingen.

Op ons kantoor is een speciaal team opgericht rondom Brexit zaken waaronder ook één van de collega’s de opleiding tot douane declarant heeft behaald.

De vergunning om import en export documenten te maken loopt.
Tot wij zelf de vergunning hebben om dit proces uit te voeren, krijgen wij hulp van ons zusterbedrijf TGN|Fritom.
Een goede samenwerking tussen twee Fritom bedrijven blijkt nu wel weer.

In de loop van de maanden hebben wij al zo veel mogelijk geautomatiseerd en verloopt het proces van de Brexit steeds beter.

Ook hebben wij ons gespecialiseerd in de procedure zoals nu nodig voor dierlijke bijproducten voor goederen zoals melkproducten en dierlijk vet vanuit Engeland naar de EU.

Wilt u meer informatie over de diensten rondom de Brexit die wij voor u kunnen doen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Laat Melkweg|Fritom zorg dragen voor de procedure wanneer u uw vloeibare producten van of naar Engeland moet vervoeren.  

 

Toegevoegd op 31 december 2021

Goederen importeren in het VK in 2022 - wat te verwachten?

Per 1 januari 2021 maakt Groot-Brittannië geen onderdeel meer uit van de Europese Gemeenschap. Dit proces is beter bekend als de “Brexit”.

Dit heeft voor het vervoer van goederen van en naar Groot-Brittannië grote consequenties gehad. Voor import en export handelingen moeten douane papieren worden opgemaakt om de aangifte van goederen goed te regelen. Veel transport bedrijven hebben deze werkzaamheden voor hun opdrachtgevers uit besteed aan derden. (expediteurs).

Bij Fritom Liquid Logistics heeft men ervoor gezorgd om deze service “in-house” te organiseren en dit niet uit te besteden. Opdrachtgevers hebben in de afgelopen maanden ervaren dit vele voordelen kent maar vooral veel rust en gemak oplevert. De medewerkers van de douane-afdeling op kantoor in Bolsward begeleid klanten in het aanleveren van de juiste informatie en het verzorgen van de uiteindelijke aangiftes. Terugkijkend is er in 2021 een 100% score behaald en zijn er geen klachten / opmerkingen geweest.

 

De huidige procedures die in overleg met de Britse overheid zijn opgesteld zijn helaas niet toereikend. En dus heeft men besloten om per 1 januari 2022 de regels weer aan te passen.

Speciaal voor de transporten die begeleid worden uitgevoerd (dus met chauffeur) geldt een nieuwe procedure.

Wat veranderd er per 1 januari 2022?

Na belading van de vrachtwagen moeten de gegevens worden ingevoerd aangeleverd aan de declarant in UK welke een vooraf-aangifte zal maken. (zoals dit nu ook al gebeurt). De bevestiging bestaat uit de ontvangst van een uniek nummer. Dit nummer moet dan worden ingevoerd in het “Goods Vehicle Management System” (GVMS). Dit GVMS-systeem is ontworpen om snel en efficiënt goederenverkeer mogelijk te maken en wordt veel Britse havens gebruikt. Ook hier wordt de aanmelding bevestigd met een uniek nummer. De chauffeur heeft dit nummer nodig om toegang te krijgen tot het haven terrein.

Kortom; meer procedures, meer handelingen, meer controles en meer communicatie wat uiteindelijk kan leiden tot vertraging in de uitvoering van uw transporten. In de afgelopen weken is men bij de douane afdeling van Fritom Liquid Logistics intensief bezig geweest om dit tot op detail voor te bereiden. Alles voor u als klant!

 

Mocht u hier verder vragen over hebben dan helpen we u graag!

 

Vragen? Neem contact met ons op
Brexit Change 2022