FrieslandCampina

Bas De Niet En Hans Wieleman 06 (2)

“Flexibiliteit, continuïteit en service zijn onontbeerlijk in het melktransport. Melkweg|Fritom voldoet aan deze eisen en is een belangrijke schakel tussen leden veehouders en melkfabrieken.”

Hans Wieleman — FrieslandCampina

Hecht, dat is het beste woord om de samenwerking tussen FrieslandCampina en Melkweg|Fritom te omschrijven. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, gezien het partnerschap dat al 50 jaar meegaat. En er ligt ook een solide toekomst in het verschiet: “Melkweg|Fritom is een belangrijke schakel tussen leden veehouders en melkfabrieken”, vertelt Manager Milk Logistics Hans Wieleman.

FrieslandCampina is een zuivelbedrijf met een rijke historie. In 1872 startte een aantal melkveehouders in Noord-Holland een coöperatie. Sindsdien is deze coöperatie uitgegroeid tot een zuivelbedrijf dat producten verkoopt in meer dan 100 landen en zo een steentje bijdraagt aan het voeden van de wereldbevolking. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts, maar ook ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. FrieslandCampina is nog steeds eigendom van de coöperatie, waarbij 11.104 melkveebedrijven uit Nederland, België en Duitsland zijn aangesloten. Hiermee beheren ze de hele keten, van de boerderij tot aan het product bij de consument op tafel.

De samenwerking met Melkweg|Fritom gaat alweer een halve eeuw terug. Eind jaren zestig vroeg een fabriek in Bolsward of er bedrijven waren die wilden investeren in een rijdende melkontvangst (RMO). De families Doorenbos, Veenstra en Wiersma pakten deze kans en begonnen het bedrijfje Melkweg met één chauffeur en zes boeren. In zeven jaar groeide het bedrijf naar een vloot met 20 auto’s.

Uw ervaren en betrouwbare partner
Flexibiliteit en zekerheid van ophalen

Vandaag de dag rijdt Melkweg|Fritom 365 dagen per jaar met 21 RMO’s vanuit verschillende standplaatsen. En wordt 24/7 met ongeveer 80 chauffeurs melk opgehaald bij 1.500 veehouders van FrieslandCampina, zelfs op Ameland en Schiermonnikoog. Daar houdt de exponentiële groei niet op: de opleggertanks zijn van zeven naar 36 kuub gegaan en de pompsnelheid is toegenomen naar 1,5 kuub per minuut. Dit gebeurt bij Melkweg|Fritom met elektrische pompen.

In de nauwe samenwerking vinden FrieslandCampina en Melkweg|Fritom elkaar op meerdere vlakken, zoals techniek, innovatie en duurzaamheid. Een van de voorbeelden op techniekgebied is de automatisch monstername. Chauffeurs van Melkweg|Fritom controleren op locatie de melktemperatuur, -kleur en -geur. Als alles voldoet, nemen ze een melkmonster waarvan de parameters worden uitgelezen. Wanneer dit proces is afgerond start de pomp automatisch en begint het laden. Daarnaast is de communicatie via het boordcomputer systeem van Melkweg|Fritom volledig RMO gerelateerd. Hierdoor zijn de chauffeurs altijd goed op de hoogte van de wensen van veehouders. Tot slot dragen we ook samen bij aan een betere planeet. Met trucks die rijden op het duurzamere Liquefied Natural Gas (LNG) dringen we het aantal CO2-emissies als gevolg van trucktransport terug.

Interesse in RMO via Melkweg|Fritom?

Anjess (1)

Anjess Dijksma
Sales Manager

Foto Willem 2

Willem Doorenbos
Sales Manager